Αυτό συμβαίνει αναπόφευκτα όταν 1. το εκπαιδευτικό σύστημα στην Ελλάδα είναι απαρχαιωμένο και βασίζεται μόνο σε αποστήθιση και θεωρητική γνώση, 2. υπάρχει η νοοτροπία ακόμα ότι όλοι πρέπει να πάρουμε από ένα πτυχίο, οποτε η καλύτερη δυνατή λύση είναι να στείλεις τα παιδιά σου φροντιστήριο όπου θα τα εκπαιδεύσουν πως να γράφουν καλά στις εξετάσεις, χωρίς να χτίζεται κάποια ουσιαστική γνώση.

Σαπίλα γενικά.

I am a musician, and my job involves a lot of traveling. Before I had an iPad, I used to need to pack all my music scores (which have been replaced by the iPad), as well as a laptop for things like emails, browsing, video editing.

For me, the fact that the device I would anyway use for my job can also act as a laptop, albeit with limitations, is just amazing. I wouldn’t want the hustle of having to carry a laptop on the road.

I don’t feel the sense of national pride regarding the accomplishments of classical Greece like many Greeks do, however last time I was on the Acropolis I did somehow feel a sense of awe at the fact that the people who built all of this and lived here, spoke basically the same language as I.

And in this sense, I do feel some sort of not insignificant connection.

Manchester by the Sea. Some runner ups are Brokeback Mountain, Lean on Pete and oddly enough, Good Time.

Το κλασσικο επιχείρημα που ακούγεται από τους υποστηρικτές του είναι το «μα όλοι οι πολιτικοί είναι ένοχοι για κάτι απλά δε τους δικάζουν».

Θεωρούν απλά ότι όλοι τα ίδια κάνουν, και ότι απλά το σύστημα προσπαθεί να τον φιμώσει.

Πραγματικό τσίρκο.

Φτάνει πια, πότε θα καταλάβουμε ότι κανέναν στον κόσμο δεν τον ενδιαφέρει ούτε στο ελάχιστο το θέμα της ονομασίας; Όλος ο κόσμος Μακεδονία τους αποκαλούσε και Μακεδονία τους αποκαλεί. Ο μέσος πολίτης ξέρει το όνομα Μακεδονία μόνο ως χώρα, και δεν ξέρει ότι υπάρχει και περιοχή στην Ελλάδα με το ίδιο όνομα.

Η Β. Μακεδονία είναι μια πολύ μικρή και αδύναμη χώρα, ακόμα και σε σύγκριση με την Ελλάδα. Μόνο να χάσουν έχουν απο τη μη τήρηση της συμφωνίας. Το γιατί πρέπει να ασχολούμαστε καν σε αυτή τη φάση πραγματικά δε το καταλαβαίνω.

StergiosTh
5Edited
1moLink

«Κάποιος επενδύει λεφτά για την προώθηση των γκέι» για κάποιο σκοπό και μάλιστα αυτό έχει αποδειχτεί τις «περισσότερες φορές»; Που ακριβώς βασίζεται όλο αυτό;

Επίσης όχι, δεν υπάρχει καμια «προώθηση των γκέι», αυτοί οι άνθρωποι υπήρχαν και υπάρχουν στην κοινωνία και ειναι επι δεκαετίες (μη πω αιώνες) περιθωριακοί και αντιμετωπίζουν μεγάλες διακρίσεις και ανισότητα. Φυσικό είναι ότι εν ετει 2024 η κοινωνία πηγαίνει μπροστά και αρχίζει να προβάλλει και αυτές τις φωνές.

Το ότι σε χαλάει αυτό επειδή δε γουστάρεις τους γκέι δε σημαίνει ότι παίζεται κάποιο βρώμικο παιχνίδι στο παρασκήνιο και κάποιοι θησαυρίζουν εις βάρος σου.

Hard to say… I think it was Super Mario Bros on the OG GameBoy…

Και πιο το πρόβλημα με το ταμπλετ; Ένα σωρό έγγραφα/συμβόλαια έχω υπογράψει έτσι.

StergiosTh
75Edited
1moLink

Για σένα που δε το έχεις πάρει χαμπάρι μέχρι να στο πούνε, out of the blue είναι.

Το γεγονός ότι εξισώνεις ποδόσφαιρο με κινηματογράφο, και το ότι δίνεις περισσότερη βαρύτητα στο ποσο δημοφιλές είναι κάτι, αγνοώντας την ποιότητα, δείχνει ότι δεν αντιμετωπίζεις το σινεμά σα τέχνη αλλά σαν ένα μέσο διασκέδασης. Οχι ότι είναι λάθος ακριβώς, γιατί πολλές ταινίες φτιάχνονται μόνο για να διασκεδάσουν.

Τους ποδοσφαιριστές και τους προπονητές μπορούμε να τους κατατάξουμε πιο εύκολα βάσει αντικειμενικών κριτηρίων όπως διακρίσεων, στατιστικών κτλ, επειδή στο ποδόσφαιρο πάντα διαγωνίζεσαι κάποιον αντίπαλο και στο τέλος το ματς θα βγει είτε ισοπαλία είτε νίκη είτε ήττα.

Ακόμα και εκεί όμως πάντα υπάρχει υποκειμενική κουβέντα, πχ μπορεί κάποιος ποδοσφαιριστής να μην έβαλε όσα γκολ όσο ο άλλος, αλλά αυτοί το ξέρουν μπάλα μπορούν να διακρίνουν το ποσο το παίξιμο του ανεβάζει όλη την ομάδα χωρίς αυτό απαραίτητα να φαίνεται στα στατιστικά.

Το ίδιο με κάποιο τρόπο συμβαίνει στον κινηματογράφο και στην τέχνη γενικά. Αυτοί που έχουν ασχοληθεί με το σινεμά σα τέχνη συνήθως μπορούν να καταλάβουν πιο εύκολα αν κάτι είναι ποιοτικό ή όχι, και να διακρίνουν μεταξύ του «είναι καλό αλλά όχι για μενα», και του «δεν είναι καλό».

Συμφωνώ. Και εγώ είμαι άθεος, αντιχριστος κτλ, αλλά τώρα όταν πχ θα με πάρει τηλέφωνο η μάνα μου να μου πει Χριστός Ανέστη, ε θα της πω αληθώς. Και δε με ενοχλεί που θα το πω.

Για μένα δεν έχει καν να κάνει με τη θρησκεία, είναι μια γιορτή στην οποία εθιμοτυπικά λέμε αυτό το χαιρετισμό.

Οτιδήποτε του Werner Herzog, νομιζω το αγαπημένο μου είναι το Grizzly Man

Αυτό ακριβώς, το Last of Us είναι πολύ πιο ποιοτικό, αν και εχει και πιο ποιοτικό source material όσον αφορά το writing.

Έχω ξεκινήσει τη σειρά και δε μου αρέσει πολύ (είμαι στο 4ο επεισόδιο). Δε βρίσκω ότι πετύχανε την ατμόσφαιρα των παιχνιδιών καθόλου (το να κολλάς references από gameplay\lore και soundtrack από μόνο του δε κάνει τίποτα). H όλη φάση φαντάζει overproduced και φτηνιάρικη ταυτόχρονα (αλά Rings of Power), εντελώς safe και κλισέ σκηνοθετικά/σεναριακα.

Ισως απλά δεν είναι για μένα, αν και ως φαν των Fallout 3/New Vegas θα περίμενα να είναι.

iPhone 12 εδώ και 3 χρόνια σχεδόν, άλλη μια διετία σίγουρα θα το κρατήσω.

Ως μουσικός μου φαίνεται παράξενο που καν τίθεται αυτό το θέμα προς συζήτηση.

Φυσικά και η μουσική είναι ΠΑΝΤΑ σημαντικότερη. Ακόμα και στο κλασσικο τραγούδι (Lied) όπου οι συνθέτες μελοποιούν ποίηση, δηλαδή ο στίχος στην προκειμένη είναι αυτός που εμπνέει την αρμονία και τη μελωδία, η μουσική είναι στην τελική αυτό που μένει στο κοινό.

Το ίδιο ισχύει και σε μοντέρνα είδη όπως η rap. Ο στίχος από μόνος του είναι σημαντικός, αλλά το beat, η αρμονία, η ρυθμική ροή του ράπερ και άλλα μουσικά στοιχεία είναι αυτά που κάνουν τα καλά ραπ κομμάτια να ξεχωρίζουν. Ο καλός στίχος είναι το κερασάκι στην τούρτα.

Εγώ παραγγέλνω πάντα διπλό ελληνικό και μου φέρνουν μια χαρά μεγάλη κούπα για άραγμα.

Καταλαβαίνω να είμαστε προσεκτικοί με τα προσωπικά μας δεδομένα, δε καταλαβαίνω πως την εποχή του Ίντερνετ σε πειράζει να υπάρχει μια φωτογραφία σου (επαγγελματική και αξιοπρεπής φαντάζομαι) με το όνομα σου στο σάιτ της εταιρίας που δουλεύεις.

Είσαι δηλαδή γενικά εντελώς off-the-grid, δεν υπάρχει καμια φωτογραφία σου και πουθενά το όνομα σου στα social media ας πούμε;

Ναι πολύ πιθανόν. Αυτό όμως δεν είναι ελαφρυντικό για το ποσο πίσω είναι η Ελλάδα σε κάποια κοινωνικά θεματα.

Αυτές οι χώρες δε χρειάζεται να έχουν για μήνες ως νο.1 αυτό το θέμα, γιατί είναι αυτονόητο ότι τα ομόφυλα ζευγάρια πρέπει να έχουν ίσα δικαιώματα.