Not really. They will have to pay the subsidies in taxes or the money going into subisidies is not used in other stuff such as education or health care.

Are they paying them directly to their manufacturers or are the supporting buying an EV in general.

Subsidising customers to help them to buy an EV is an invesment in green tech. Paying only your own EV manufacturers to take marketshare away from other EV manufacturers is a race to the bottom.

I think the issue is more that China is paying massive subsidies to EV manufacturers.

jargo3
5
Baby Vainamoinen

Unless it spefically mentions it the layout is most likely going to be finnish.

jargo3
1
Jyväskylä

Jonot passinuusimiseen eivät ole kyllä mikää muutaman viime vuoden ongelma.

It is more matter of dimensions rather than shape. Robot with four arms doesn't necessarily take any more room.

jargo3
1
Jyväskylä

Voi olla lakiteknisesti aika hankalaa ja lisäksi olisi todella helppo kiertää. Joku miljonääri maksaa parisataa jollekkin köyhälle, siitä hyvästä, että hän tekee valituksen.

jargo3
23Edited

But is a humanoid really a optimal shape for a general purpose robot? What about a four legged centaur or more than two arms?

jargo3
4
Jyväskylä

Sekin auttaisi, jos hylätyistä valituksista tulisi joku muutaman sadan euron käsittelymaksu. Vähentäisi ainakin pelkästään viivytystarkoituksessa tehtyjä valituksia.

Kind of interesting that they are using humanoid robots. One would think that it would not be the optimal shape for a this kind of robot. For instance one would think that on flat floor wheels would be easier(cheaper) form of motion.

jargo3
1
Jyväskylä

Ainakaan 1. sukupolven SMR-voimalat eivät mitään halpoja ole ja suhteessa kapasiteettiin jopa kalliimpia kuin perinteiset voimalat. Toki niidenkin kehittämiseen kannattaa panostaa, mutta energiapolitiikkaa ei kannata perustaa sille oletukselle että ne tulevaisuudessa halpenevat.

jargo3
1Edited

Would there be enough reserve power to compensate a continents worth of electricity production? Interconnecting grids increases robustness, but centralizing energy production to a single area, even if just momentarily, decreases it.

jargo3
13
Jyväskylä

Suomi maksumiehenä siitä, mitä liberialainen teki Liberiassa joskus vuonna 2000.

Nyt on kyllä melkoista totuudenvääristelyä. Oikeudenkäynti ja vankilassa istuminen tapahtuivat ihan Suomessa.

But isn't this essentially more centralized ? North America and Europe are both dependent of energy production in Europe. I get that at another time of day North America might supply Europe instead but issue remains the same. If there is a disturbance
in power production in Europe it can cause blackouts in North America. When in an "old fashioned grid" it would be limited to Europe.

jargo3
2
Baby Vainamoinen

I personally favor Nordnet.

jargo3
19
Baby Vainamoinen

In what sense? As an investment or a place to do investments in? Also listing 5 top banks isn't far of from just listing all investment banks.

jargo3
1
Jyväskylä

Ongelma on todellinen, mutta mielestäni se johtuu ennemminkin siitä, että ydinvoimalan täytyy teknisistä ja Suomessa myös lupateknisistä syistä olla valtavan suuri ja sitä kautta valtavan iso investointi. Jos olisi teknisesti järkevää rakentaa tuulivoimalan kokoisia ydinvoimaloita, niin investoinnin koko ei olisi ongelma. Toisaalta jos ydinvoiman rakentaminen olisi yhtä halpaa kuin tuulivoiman, niin 1.5 GW voimalan rakentaminen maksaisi silti miljardeja ja riittävän suuren rahoittajan löytäminen olisi ongelma.

Toki sitten tietysti korkeampi rakennuskustannus omalta osaltaan pahentaa tätä ongelmaa.

jargo3
2
Jyväskylä

Ainakin toistaiseksi noille on löytynyt ostajia. Varsinkin erilaiset isot datacentterit ovat ostaneet itselleen sähköä noilla, jolloin voivat hehkuttaa olevansa hiilineutraaleja sähkön suhteen tjsp.

Kaupaksi ne varmasti menevät riipuen vain mihin hintaan.

Eli jos sitä sähköä ei ole tarkoituskaan myydä markkinoille vaan menee omaan käyttöön on riskit PPA sopparissa ostajalle aika olemattomat. Eli lähinnä "oltaisiin voitu saada vähän halvemmalla",

Mutta kukaan tee sopimusta, jossa he joutuvat keskimäärin maksamaan kovin paljoa yli markkinahinnan.

Myyjä taas voi olla velvoitettu toimittamaan sähköä vaikka ei tuulisi, jolloin heidän pitää ostaa se pörssistä/futuureilla joltakin muulta, jolloin voi tulla ihan suoraa tappiota jos niiden jälleenmyymä sähkö on kalliimpaa kuin mitä sopparissa oli. (riippuu tosiaan millainen sopimus)

Ja myyjän on pakko hinnoitella riski tuosta siihen sopmukseen.

jargo3
2Edited
Jyväskylä

Voisi kuvitella, että tarjottuhin PPA-hintohinkin alkaa vaikuttaa, jos sähköä on pakko ostaa paljon silloin kuin PPA hinta on yli markkinahinnan ja sitä voi ostaa vähän kun hinta olisi alle markkinahinnan. Käyttännössä PPA-hinta on suunnilleen tuotetun tuulisähkö MWh keskihinta, joka laskee sitä mukaan, mitä enenmmän tuulivoimaa rakennetaan ilman energiavarastoja tai muita kysyntäjoustoja.

jargo3
2
Jyväskylä

Ydinvoima on toisiksi halvin, sille tuotantokustannukset on about 42,4-55,4€/MWh (4,2-5,5snt/kWh), mutta investointikustannukset sitten paljon kovemmat, 3600-4950€/kW. Toisaalta se tekee sähköä sitten jatkuvalla syötöllä.

Lisäksi se tekee sähköä 2-3 kertaa kauemmin kuin tuulivoimala. Toki nämä kaikki on jo laskettu tuohon kokonaiskustannukseen, joten ei-vertailukelpoisten investointikulujen tarkastelussa ei ole kauheasti järkeä.

ISS is a lot larger than anything previously deorbited. You can't just let it deorbit using natural orbit decay.